Tutustu tuotantoon

Tutustu tuotantoon

Namituvan tuotantoon kuuluvat paitsi aidot Polka-karamellit, monet muut perinteiset karamellit ja niiden tukku- sekä vähittäismyynti asiakkaille kautta maan. Namituvalta saa omalle logolle tai aiheelle nimikoituja ja muotoiltuja tuotteita ja pakkauksia, sekä räätälöityjä erikoismakuja myös pieniin tilauseriin. Valmistamme tilauksesta myös ilman vilja ainesosia.

Namituvalla on jo 20 vuoden kokemus toiminnasta makeismarkkinoilla, nykypäivänä se on pieni ja joustava, itsenäinen karamellitehdas erikoistuottein.

Namitupa – Polka-karamellien valmistus

p6

Kun Polka-karamellileipuri hämmentää kattilaa, jossa on 150 asteista karamellitaikinaa, ilman täyttää raikas piparmintun tuoksu.

On siinä katselijoilla ihmettelemistä, kun hän ensin vaivaa varmoin ottein karamellitaikinaa ja taikoo siitä rivakasti punavalkoraidallisia karamellitankoja. Eipä siis ole ihme, että sivustakatsojankin makuhermoja alkaa hivellä, niin herkullisilta karamellileipurin luomukset näyttävät ja tuoksuvat.

Työnäytös on mielenkiintoinen ja näkemisen arvoinen. Se antaa tuulahduksen menneistä ajoista: elämys, jonka monet muistavat – mielessään ja kielessään.

Namitupa – Teollinen linja


Hellyttävän isomoottoriset ja kömpelön mekaanisen näköiset koneet työssään ovat lumoavia katsella. Rummut päällystävät ja viimeistelevät karamellit, hauskasti töitään tekevä tikkarinkäärintäkone pienillä mekaanisilla sormillaan käärii tikkarit paperiin ja heittää ne ränniä pitkin laatikkoon. Pussituskone pudottaa karamelliannokset kuin kaivinkoneen kauhasta. Todella mielenkiintoista nähtävää! Karamellileipurit sekä tehtaanmyymälän henkilökunta kertovat valmistuksesta ja vastailevat kysymyksiin. Oikea opintomatka karamellien historiaan!
Yhtä herkullista katseltavaa on karamellileipurin työskentely myös antiikkisen näköisten (ja ikäisten) tuotantolinjojensa kanssa. Iso karamellitaikina saa kyytiä karamellitaikinan veivauskoneessa, pyörii lämpövalsseilla ja tulee muotovalssilta irtokaramelli- tai tikkarinauhana ulos. Vapaaehtoisia koemaistajia on helppo löytää!